cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
top image

Kinderopvang Mini Activiteiten


activity image

Knutselen

Veel kinderen vinden het meestal leuk om creatief bezig te zijn. Bijvoorbeeld met muziek, dans, tekenen, schilderen, plakken, kleien enzovoort. Als het kind er belangstelling voor heeft, ondervindt het veel plezier om creatief bezig te zijn en zal het trots zijn op zijn zelf gemaakt knutsels.

Bij kinderopvang Mini staat knutselen bij regenachtige dagen vaak op het programma en de kinderen krijgen veel complimentjes als ze ergens mee bezig zijn. Negatieve opmerkingen worden vermeden. De werkstukjes mogen altijd mee naar huis om ermee te kunnen pronken. Het kind voelt zich trots!!

We worden vaak geinspireerd door de seizoenen en wat de natuur op dat moment biedt. Erg leuk is het jaarlijks kastanjes rapen in onze straat en er daarna leuke poppetjes van maken, herfstbladeren rapen en verven. Of kerststukjes maken, pepernoten bakken, paaseitjes verven, kleurplaten maken, tekenen, Pietjes en Sinterklaasjes maken, spannende moeder- en vaderdag cadeautjes maken. Mogelijkheden en inspiratie genoeg!